Een origineel hotelaanbod om de generatie Y aan te trekken

Hotels renoveren en innoveren voor de zakenreizigers van deze generatie y.

< Terug naar de blog Travel Style
Digital nomads, gewend aan coworking spaces, gek van technologie, op zoek naar zelfstandigheid en ondersteuning: dit is de nieuwe generatie zakenreizigers. Hoe vernieuwt de hotelbranche zijn aanbod om deze klandizie van jonge dertigers te trekken?

Innovatie in dienst van de gast

Om mee te kunnen komen met het andere gedrag en behoeften van digital natives, zetten hotels in op een hoger serviceniveau en meer innovatie. Het jonge merk Citizen M is hier een perfect voorbeeld van. Technologie is bij hen alom aanwezig in de «smart room», waarvoor gasten tablets ter beschikking gesteld krijgen om de sfeer in deze intelligente kamers te personaliseren. Ze bieden ook de mogelijkheid om in- en uit te checken via e-mail of QR-code, etc. Doel: tijdwinst voor de zakelijke klanten, jong of minder jong.

Bij Marriott hebben ze een ander origineel idee: digitale douchedeuren, uitgerust met tactiel scherm. De Amerikaanse luxe hotelketen heeft deze geplaatst in zijn vesting in Los Angeles, de Marriott Irvine Spectrum. Een zeer handige gadget om ideeën te noteren die direct naar de mailbox getransfereerd kunnen worden.  

Tussen zelfstandigheid en ondersteuning

Volgens het onderzoek uit 2019 van GDS Sabre, Hospitality Trends Report, hangt generatie Y tussen het verlangen naar zelfstandigheid en de behoefte aan ondersteuning. Een “like” voor de check-in met gezichtsherkenning. De Marriott heeft dit afgelopen zomer getest in 2 van zijn vestingen in China:  de Hangzhou Marriott Hotel Qianjiang en de Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay. 

Een “like” voor een digitale ervaring, van het begin tot het eind. Dit biedt Smart LYZ Hotel in Shenzhen met boekingen via WeChat, inchecken via een biometrisch apparaat, en toegang tot de kamer via een app op zijn smartphone. 

Maar aan de andere kant zijn jonge zakenreizigers ook op zoek naar ondersteuning, en menselijk contact; en niet alleen met de plaatselijke bewoners. Ze zoeken contact met het hotelpersoneel, en wat gezelligheid in de coworking spaces. 

Zo heeft hotel Henn na (wat «vreemd» betekent) in Japan zijn 243 robots moeten vervangen (receptie, geautomatiseerde bagagetrolley, stemassistentie…) door menselijk personeel. Het robotpersoneel was niet efficiënt genoeg, en irriteerde de gasten. 

En wat de boekingen betreft

De hyper connected generatie-Y zakenreiziger, steeds mobieler en kritischer, zoekt flexibiliteit bij de diensten die ze nodig heeft. Hotels experimenteren dus met nieuwe exploitatievormen, geholpen door innoverende start-ups, die handige boekingapps bieden.

Deze generatie is ook steeds op zoek naar interessante aanbiedingen. Zo biedt bijvoorbeeld de reis-app van Hotel Tonight reizigers de mogelijkheid om goedkope hotelkamers te vinden in Amerika, Europa en Australië. Zo kunnen ze dankzij geolokalisatie tot 70% korting krijgen als ze voor dezelfde avond een kamer boeken. Er zijn meerdere concepten die voorzien in deze behoefte aan flexibeliteit, zoals Day Use die het gebruik voor enkele uren van hotelkamers overdag biedt, handig om even op te frissen tussen 2 vluchten.

Deze opkomende doelgroep zal de meerderheid vormen van de zakenreizigers van morgen, en dwingt de hotelbranche tot het vinden creatieve oplossingen. Vernieuwen om klanten te winnen, en « gastvrijheid » opnieuw uit te vinden.  

Gepubliceerd door Thi bao op 12/11/2019 Copyright : © Accor
< Terug naar de blog Travel Style