Bezoek tijdens uw zakenreis naar Barcelona zeker ook de stad!

Verken tijdens uw verblijf deze culturele en bruisende stad met haar architectonische wonderen en lokale specialiteiten.

< Terug naar de blog Travel Style
Deze hoofdstad van de Art Nouveau en bakermat van de werken van Gaudí staat bekend om haar culturele rijkdom, haar stranden en haar bruisend nachtleven. Barcelona is echter ook een economische hub in volle ontwikkeling en makkelijk te bereiken dankzij haar internationale luchthaven en een spoorwegnet dat met heel Europa in verbinding staat. Neem wat extra tijd om er te verblijven en te genieten van haar schatten.

Zakendoen: wat u moet weten

  • De Spaanse zakencultuur berust deels op een sterke persoonlijke band. Het investeren van tijd in een echte relatie met uw Spaanse zakenpartners is dus zeker niet zinloos, integendeel zelfs.
  • Bent u er om te onderhandelen? Leer dan geduldig zijn! De Spanjaarden genieten ervan om hun tijd te nemen bij het nemen van beslissingen. Wees erbij om hun vragen te beantwoorden, maar zonder hen onder druk te zetten.
  • Bereid u voor op een lange werkdag. De relatie met tijd is niet helemaal hetzelfde in Spanje, vooral niet in Barcelona: een 2-uur lunchpauze is niet uitzonderlijk en de werkdag eindigt om 20.00 uur of later. Niets abnormaals. 

Wat te doen in de ochtend:

  • Wat vindt u ervan om uw dag met een Pan tumaca te beginnen? Dit traditioneel Catalaans gerecht bestaat uit een boterham met rauwe, geraspte tomaat, olijfolie en Serrano ham. Een stukje zon dat u overal vindt! 
  • Behoefte om uw benen te strekken? Ga dan naar Las Ramblas, dé brede straat dat het bruisende middelpunt van Barcelona vormt: ontdek ze en de markt van San José, la Boqueria, of het tegel-mozaïek van Joan Miró in het middelste plaveisel. Las Ramblas eindigt aan het Standbeeld van Christoffel Colombus en de oude haven waar een loopbrug u naar le Maremagnum brengt, een commercieel en recreatiecentrum. Hier vindt u Spaanse merken boetieks en het Aquarium van Barcelona!
  • Zijn historische centra meer uw ding? El Born en El Gótico zijn twee wijken die de typische geest van het traditionele Barcelona hebben behouden. Deze kleine, hobbelige straatjes zitten vol verrassingen. In het noorden van de stad vindt u de Gracia wijk, dé perfecte plaats om even halt te houden voor een koffie op de Plaça de la Villa de Gracia.
  • Denk er ook aan om ‘s morgens een ticket voor la Sagrada Familia te boeken want deze kerk behoort tot een van dé bezienswaardigheden van Barcelona. 

Wat te doen na het zakendoen:

Kreeg u de kans niet om alle meesterwerken van Gaudí te bezichtigen? Droomt u ervan om Casa Batllo of Casa Pedrera te bezoeken? Dan is dit avondticket de geknipte oplossing voor u: een mooie en vooral minder drukke rondleiding.
Terwijl u rondwandelt op Paseo de Gracia zal u tevens andere Art Déco gebouwen en een groot aantal luxeboetieks ontdekken die ‘s avonds open zijn.
Bent u meer het kuier type? Geniet dan van een wandeling door Park Güell. In de zomer is dit tot 21.00 uur open.
Bent u op zoek naar een plaats om na een vermoeiende werkdag iets te drinken? Wat denkt u van een gespecialiseerde cocktailbar? Dan zijn Dry Martini of Bobby Gin perfect om te ontspannen.
Een kleine honger? Bij El Nacional vindt u het beste uit heel Spanje samengebracht in vier restaurants. Bent u meer het ‘tapas’ type? Op wel elke straathoek kan u hiervoor terecht, maar onze keus gaat uit naar Bastaix, in de La Ribera wijk. 

Gepubliceerd door Magali op 06/12/2019 Copyright : © MasterLu

MOGELIJK OOK INTERESSANT VOOR U:

De 10 mooiste coworking werkplekken van Europa

Ontdek onze selectie van de mooiste coworking werkplekken van Europa voor een geslaagde zakenreis

8 vertaaltools om u tijdens uw reizen te helpen

Websites, applicaties, oefeningen … er zijn talrijke oplossingen om u te helpen bij het te slim af zijn van taalbarrières tijdens een zakenreis. Ontdek onze top tools!

Uw gegevens op reis: veiligheid voor alles!

In een wereld die steeds vaker online is, u voorzichtig te zijn met uw gegevens tijdens professionele reizen . Dit zijn onze tips!

< Terug naar de blog Travel Style