In-flight internetverbinding: klaar voor de grote vlucht?

Balans opmaken van de vorderingen van deze belofte van in-flight internetverbinding. Zal wifi echt standaard worden?

< Terug naar de blog Travel Style
Omdat de tijd tijdens het reizen goed gebruikt kan worden om een dossier bij te werken, een conferentie voor te bereiden, of om iets op te zoeken, is wifi aan boord een vereiste geworden bij het zakelijk reizen. Wordt dit nu eindelijk algemeen verbreid in Europa, waar de luchtvaartmaatschappijen achter liggen ten opzichte van de Verenigde Staten? 

Te duur, niet snel genoeg. Zelfs nu steeds meer luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen uitrusten met wifi-faciliteiten voor passagiers, kan het aanbod nog verbeterd worden, waaronder die voor Europese zakenreizigers. 
Twee redenen. Primo, gegevens overdragen naar een apparaat tijdens een vlucht is niet gemakkelijk gezien de gemiddelde snelheid van een vliegtuig (800/900 km/h). Deuxio, wanneer een vliegtuig een oceaan overgaat, zijn de gegevens toegankelijk dankzij een netwerk van telecomdiensten via satelliet, een technologische oplossing die veel duurder is dan schotelantennes.

Een markt volop in ontwikkeling

Volgens London School of Economics (LSE) wacht internet aan boord een spectaculaire ontwikkeling. Volgens hun onderzoek zou deze markt wereldwijd 130 miljard US dollar waard zijn, waarvan luchtvaartmaatschappijen 30 miljard zouden kunnen binnenhalen.

Grote verschillen tussen Noord-Amerika en Europa.

Daar waar zakelijk reizen eenvoudiger is in Europa, heeft ze nog heel wat in te halen ten opzichte van Noord-Amerika op gebied van internetverbinding op grote hoogte. Sinds 2008 heeft het bedrijf Gogo een netwerk van 250 antennes geïnstalleerd, waardoor ze marktleider geworden zijn op dit gebied. Om concurrenten als ViaSat, Panasonic en Global Eagle voor te blijven, stapt de pionier binnenkort over op satellietverbindingen.

Maar Europa wil haar achterstand snel inhalen, om haar reizigers de gehele reis dezelfde internetverbinding te kunnen bieden. European Aviation Network (EAN), de satellietenspecialist opgezet door Deutsche Telekom en Inmarsat, gebruikt zowel satellieten als zendmasten geplaatst door heel Europa (350 in 28 landen van de Europese Gemeenschap, in Zwitserland en in Noorwegen, waarvan 50 alleen al in Frankrijk) om een concurrerende snelle verbinding te kunnen bieden. Eerste klant die profiteert van deze goedkopere technologie: de Britse luchtvaartgroep IAG (British Airways en Iberia). 

Het aanbod Air France Connect

Air France, die belooft dat al zijn vliegtuigen uiterlijk in 2020 uitgerust zullen zijn met wifi, heeft recent 3 verschillende wifi-passen gecreëerd voor de verschillende behoeften, smartphone, tablet of laptop:

- de gratis Message pass om passagiers de mogelijkheid te bieden om berichten te sturen via messenger-apps op smartphones (WhatsApp, Facebook, Messenger, iMessage en WeChat) ;
- de pass Surf voor een internetverbinding, om e-mails te kunnen ontvangen/verzenden (van 3 tot 8 euro voor 1 uur, of 18 euro de gehele vlucht);
- de pass Stream : breedband internet voor €30,-, of 10 000 Air Miles. 

Wifi ook in Azië

Nog niet zolang geleden heeft ChinaUnicom bijvoorbeeld een overeenkomst gesloten met het Franse satellietbedrijf Eutelsat, om internet aan boord boven het Aziatische continent te kunnen bieden. Net als zijn Amerikaanse concurrent ViaSat, zet Eutelsat in op de komst van zijn nieuwe generatie satelliet in 2021, met de naam VHTS (Very High Throughput Satellite), om een in-flight internetverbinding te kunnen bieden met verglijkbare snelheden als de huidige netwerken op de grond.

Gegevensbeveiliging: gevaar loert

Volgens een opiniepeiling gepubliceerd door The GO Group, een transportbedrijf, is iets minder dan de helft (48%) van de wifi-gebruikers in de vluchthaven en vliegtuigen «wat ongerust» als het gaat om de bescherming van hun persoonsgegevens. Dat terwijl criminelen moeiteloos persoonlijke gegevens kunnen stelen wanneer een openbare wifi gebruikt wordt. Enkele tips: altijd de hele naam van het wifi-netwerk controleren; de bestandsuitwisseling uitschakelen, alleen naar versleutelde «https» websites gaan en online aankopen vermijden. 
Gepubliceerd door Thi bao op 18/06/2019 Copyright : © gorodenkoff

MOGELIJK OOK INTERESSANT VOOR U:

Luchtvaartmaatschappijen: evaluatie jaar 2018

Bij zakenreizen is de reis zelf een belangrijk aspect, en de luchtvaartmaatschappijen proberen elkaar de loef af te steken met de beste oplossing: tijd om de balans op te maken, en te kijken wat het beste heeft gewerkt.

Uw gegevens op reis: veiligheid voor alles!

In een wereld die steeds vaker online is, u voorzichtig te zijn met uw gegevens tijdens professionele reizen . Dit zijn onze tips!

Win tijd op 'connected' vliegvelden

Iets om blij over te zijn! Vliegvelden zijn steeds meer 'connected', om tegemoet te komen aan uw wensen van effectiviteit en comfort

< Terug naar de blog Travel Style