Kunst viert hoogtij in hotelketens.

Ontdek de strategieën van deze nieuwe hotels, die zich steeds vaker in een stedelijke omgeving vestigen om ook buurtbewoners aan te trekken.

< Terug naar de blog Travel Style
Hotels steken elkaar de loef af met kunst en schoonheid om een omgeving te bieden waar de toeristen heerlijk kunnen relaxen, en de mobiele werknemers efficiënt kunnen werken. Overnachten in een hotel-museum, een origineel idee die de zaken kan beïnvloeden?

Het nuttige met het aangename verenigen met een verblijf in een hotel waar kunst centraal staat; dat is de belangrijkste trend op dit moment. We weten trouwens niet goed meer of we in een hotel met kunstcentrum verblijven, of een in kunstgalerij met slaapgelegenheid.  

Le Drawing Hôtel, in Parijs (Frankrijk)

Midden in het 1ste arrondissement, niet ver van het Louvres, biedt Drawing Hôtel 48 modern ingerichte kamers met merkmeubels. Hier is ook een hele verdieping gewijd aan het eerste privé kunstcentrum voor de promotie van moderne tekenkunst: de Drawing Lab. Dus alle gelegenheid om ter plaatse even naar een expositie te gaan, tussen twee vergaderingen of zakelijke afspraken door.  

Hotel CitizenM Bowery, in New York (USA)

Wat inrichting betreft heeft de Nederlandse keten CitizenM zich laten inspireren door Brooklyn en zijn culturele diversiteit met een mengeling van eigentijdse kunst, foto’s en voorwerpen ontworpen door artiesten uit de buurt en kunstwerken geleend van het New Museum, het hedendaagse kunstmuseum van New York. Er is ook een samenwerking aangegaan met artistiek collectief 5Pointz, om zijn 21 verdiepingen om te toveren tot het Museum of Street Art (MoSa). Een duik in de verschillende urban art stijlen, die niet alleen voor de hotelgasten zijn. 

21C Museum, in Louisville (USA)

21CMuseum is in 2006 opgericht door verzamelaars van eigentijdse kunst, Laura Lee Brown en Steve Wilson. Het merk heeft opslagplaatsen uit de 19e eeuw, van Louisville in Kentucky, volledig omgebouwd tot een hotel waar kunst, design en gastvrijheid in elkaar opgaan. Een tiental hotels naar dit model, waar publiek gratis toegang heeft tot exposities en activiteiten, zijn vervolgens verspreid over de Verenigde Staten geopend.

In 2018 heeft de groep Accor de keten voor 85% overgenomen, en toegevoegd aan zijn collectie boetiekhotels MGallery om de Noord-Amerikaanse markt te veroveren.  

Tribe, in Perth (Australië)

De eerste vesting van Tribe, het nieuwe lifestyle merk van Accor, is geopend op steenworp afstand van de botanische tuin Kings Park in Perth, hoofdstad van de Australische deelstaat West-Australië. Dit betreft een collectie hotels bestemd voor de frequente reiziger, waar extra aandacht besteed wordt aan ruimtelijke inrichting en decoratie. Lobby, kamers en gemeenschappelijke ruimtes zullen aangekleed worden met iconische design ontwerpen. Zo zullen er bijvoorbeeld stoelen van het prestigieuze Italiaanse huis Moroso te vinden zijn, kussens van de hand van Jean-Paul Gaultier of verlichting van Tom Dixon. Van nu tot 2022 staan er 10 openingen op het programma in Europa en de regio Azië-Stille Oceaan.

Deze kunstzinnige adresjes zullen zeker in de smaak vallen bij belangrijke medewerkers en klanten!

Gepubliceerd door Thi bao op 12/11/2019 Copyright : © Accor - MGallery Vietnam

MOGELIJK OOK INTERESSANT VOOR U:

De winnende combinatie van à la carte hotels

De hotelgasten zijn steeds meer op zoek naar unieke, en à la carte ervaringen. Hoe hebben de hoteliers zich aangepast om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen?

< Terug naar de blog Travel Style