Bagage- kluizen en vervoer: wat te doen met bagage?

Tijdens zakenreizen is onze bagage vaak extra gewicht bij het bezichtigen van een stad. Zie hier de oplossingen die u ter beschikking heeft.

< Terug naar de blog Travel Style
Waarom zou u tussen 2 vluchten, of 2 zakelijke besprekingen door met uw koffer blijven zitten? Tegenwoordig zijn er websites en applicaties die ervoor zorgen dat u de handen vrij heeft dankzij een nieuwe generatie bagagekluizen, of door het bagagevervoer in zijn geheel op zich te nemen.

1- Applicaties voor een nieuwe kijk op de bagagekluis

Nannybag: Dit bedrijf heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met boetieks en hotels, zodat u daar veilig uw bagage kwijt kunt (meer dan 2000 beveiligde kluizen verspreid over meer dan 250 steden in Europa en Amerika). Kies een locatie, op de website of app, en reserveer een tijdblok (is dagelijks 24 uur geopend).
Tarief: 6 euro per koffer voor 24 uur.

Stasher: Dit Engelse bedrijf, opgericht in 2015, was één van de eerste platforms voor bagage-opslag in winkels en hotels. Heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met grote groepen als Accor, en laat u profiteren van een groot netwerk : met meer dan 1000 locaties in meer dan 100 steden over de hele wereld.
Tarief: 6 euro per tas en per dag, 5 euro per extra dag.

Holibag: Volgens hetzelfde principe bieden de Holibag website en applicatie u de mogelijkheid om uw spullen achter te laten bij partnerwinkeliers: ongeveer 500 in 11 verschillende Europese landen (Frankrijk waaronder Guadeloupe, Duitsland, België, Denemarken, Spanje, Italië, Nederland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Zweden, en Zwitserland).
Tarief: 3,90 euro voor 4 uur, 5,90 euro voor 6 uur, 7,90 euro voor 12 uur en 11,90 euro voor 24 uur.

BagBnb: Cafés, fietsverhuurwinkels, bars, hotels… Duizend partnerlocaties over de hele wereld, « Angels » genoemd, vormen het netwerk van dit platform gespecialiseerd in de opslag van uw bagage. Voor de Angels is dit de gelegenheid om de reizigers kennis te laten maken met hun goede adresjes en hun diensten.
Tarief: 5 euro in Europa, per tas en per dag. 

2- De geautomatiseerde kluizen

City Locker: Hier geen samenwerkingsovereenkomsten met lokale vestingen, maar alleen geautomatiseerde en beveiligde kluizen. De gebruiksaanwijzing: ga op uw smartphone, tablet of laptop naar de website, kies het adres, datum en duur (een uur of een dag), en reserveer. U krijgt via e-mail of SMS een code opgestuurd om de kluis te kunnen openen en uw bagage erin achter te laten. City Locker bestaat op dit moment slechts in enkele landen, zoals Frankrijk, Griekenland en Algerije (stadscentrum, vlakbij treinstations en bij vliegvelden) en u kunt uw bagage alleen van 8 uur tot 22 uur achterlaten.
Tarief: vanaf 7 euro per dag en per kluis, naar gelang de locatie.

Stow Your Bags: Mocht u op zakenreis zijn in Italië (Rome, Milaan, Florence, Napels, Venetië, Catania, Pisa) of in Spanje (Madrid, Barcelona), dan kunt u de in het oog springende bruine en gele kluizen van het bedrijf “Stow Your Bags” niet missen. Reserveer online een kluis en de grootte (standaard kunnen er 2 cabinekoffers in; in de XXL kunnen 4 cabinekoffers), de tijd, de duur en de locatie. Een handige kaart geeft de afstand aan tussen uw kluis en de belangrijke locaties in de stad (stations of toeristische bezienswaardigheden).
Tarief: varieert naar gelang de stad. Voor Milaan bijvoorbeeld is het 1,49 euro per uur voor een standaard kluis en 12,99 euro voor een hele dag. 

3- Bagagevervoer

Eelway: Deze start-up, opgericht in 2016, biedt een à la carte bagagebeheer. De diensten gaan van het aanbieden van een kluis tot het ontfermen over uw koffers op het vliegveld of station. Conciërges in gele hesjes vervoeren ze naar uw hotel, of woonadres. Maar het bedrijf levert de bagage tevens overal ter wereld af. Alles wordt online geregeld (reservering, offerte, afrekenen). De koffers worden geseald en beveiligd. En u kunt iedere etappe van uw bagage volgen op uw smartphone.
Tarief: 10 euro per bagage, per dag voor de kluis. En vanaf 25 euro voor bagagevervoer in Parijs en directe omgeving; vanaf 10 euro voor een internationale levering.

Tripperty: Is in 2018 opgezet door de groep Aéroport de Paris (ADP), het Franse postbedrijf La Poste, in samenwerking met Bagage du Monde. Tripperty is een dienst voor kluizen en bagagevervoer, gespecialiseerd in voorwerpen die niet ingecheckt konden worden. U heeft een fles grand cru wijn gekregen om een contract te vieren, en vergeten uit uw handbagage te halen? Geen paniek, ga naar de Tripperty app; u kunt het voorwerp in een kluis op het vliegveld laten opslaan, en weer ophalen als u terugkomt, of naar huis laten opsturen. Trippertybox is op dit moment alleen beschikbaar in terminal 3 en de hallen 2E en 2F van Roissy Charles de Gaulle, en op de vliegvelden van Marseille Provence, Ajaccio en Nice.
Tarief: 10 euro voor de opslag op het vliegveld; 16 euro voor een verzending in Frankrijk, 22 euro in Europa en

Gepubliceerd door Thi bao op 07/01/2020 Copyright : © Abaca Corporate/Roberto Baldassare / ibis Style Brindisi - Italie

MOGELIJK OOK INTERESSANT VOOR U:

In-flight internetverbinding: klaar voor de grote vlucht?

Balans opmaken van de vorderingen van deze belofte van in-flight internetverbinding. Zal wifi echt standaard worden?

Nieuwe manieren van betalen vergemakkelijken het reizen

En als u nu eens de allernieuwste digitale tools zou gebruiken voor het afhandelen van uw uitgaven tijdens professionele verplaatsingen?

Vijf luchthavens waar u graag een g tussenstop maakt

Urenlang op een luchthaven op een aansluiting wachten zou wel eens euk kunnen worden

< Terug naar de blog Travel Style