Bagage: de touwtjes in handen (en vrij) hebben

Voor deze, meestal, bron van stress bestaan tegenwoordig oplossingen om niet te veel om handen te hebben, en zijn bagage te traceren (of niet) tijdens deze zakenreizen.

< Terug naar de blog Travel Style

Onlosmakelijk verbonden aan het reizen, gaat bagage vaak samen met de nodige rompslomp die stress veroorzaken. Daar de zakenreiziger veel reist is koffers inpakken niet zo’n probleem, maar is hij continu op zoek naar oplossingen om de andere etappes van zijn zakenreis net zo efficiënt te maken. Gelukkig bestaan er vele innoverende en slimme diensten om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Om te beginnen hebben een groot aantal start-ups zich op de niche van bagage- opslag en vervoer gestort. Sinds de invoering van het Franse « Vigipirate » systeem zijn bagagekluizen geleidelijk aan verdwenen (van de meer dan 3 000 stations in Frankrijk, zijn er slechts 15 nog uitgerust). Het succes van Airbnb heeft ook het aantal toeristen verhoogd die nog met hun koffers zitten als ze de sleutels eenmaal ingeleverd hebben. Dus deze jonge bedrijven hebben baanbrekende oplossingen bedacht die de kluizenmarkt een nieuw elan gegeven hebben. De vliegvelden zijn ook op zoek naar moderne oplossingen: augmented reality om de koffers te meten die in de cabine mogen, RFID om ze in reële tijd in de gaten te kunnen houden tijdens de reis in het bagageruim, selfservice drop-off points die voor tijdwinst zorgen… De technische vooruitgangen zorgen voor een ware revolutie op gebied van bagagebeheer.

Maar ondanks deze vooruitgangen, en het feit dat het percentage verkeerd verwerkte bagage sinds 2007 met meer dan 70,5 % afgenomen is, zijn verloren, gestolen of beschadigde koffers nog geen verleden tijd. Dus ter herinnering de eerste hulp bij ongemakken, mocht u ermee te maken krijgen. 

Inhoud:

Artikel 1: Bagage- kluizen en vervoer: wat te doen met bagage?
Tijdens zakenreizen is onze bagage vaak extra gewicht bij het bezichtigen van een stad. Zie hier de oplossingen die u ter beschikking heeft

Artikel 2: Bij het inchecken, in de cabine of in het ruim: technologie in dienst van vliegtuigmaatschappijen.
Omdat het vaak haasten is op vliegvelden, schieten nieuwe technologieën te hulp voor een efficiënte check-in en een zorgeloze zakenreis!

Artikel 3: Bagage kwijt, vertraagd of beschadigd: wat te doen bij ongemakken?
Uw bagage is niet op de band aangekomen? Lees hier uw rechten, en de te volgen procedures!

Gepubliceerd door Thi bao op 07/01/2020 Copyright : © Francesco Carta fotografo

MOGELIJK OOK INTERESSANT VOOR U:

In-flight internetverbinding: klaar voor de grote vlucht?

Balans opmaken van de vorderingen van deze belofte van in-flight internetverbinding. Zal wifi echt standaard worden?

Grootsteden: deze apps helpen u om de weg te vinden

Ontdek onze top applicaties die u kunt downloaden om uw stadsverplaatsingen tijdens een zakenreis eenvoudiger te maken.

Vijf luchthavens waar u graag een g tussenstop maakt

Urenlang op een luchthaven op een aansluiting wachten zou wel eens euk kunnen worden

< Terug naar de blog Travel Style